Hyvät lukijat.

Tämän jännitysromaanin ratkaisut eivät selviä lukemalla ensimmäiseksi kirjan viimeiset viisi sivua. Ei, vaan kirja on luettava kokonaan, koska tarinat ja niiden ratkaisut rakentuvat ja ratkeavat eri vaiheissaan.

Kirjan punainen lanka kertoo maisteri Kalle Suomisen selvitystyöstä rehellisen ja petollisen bisneksen kietoutumisesta toisiinsa kohtalokkaalla tavalla.

Salapoliisi maisteri Kalle Suomisen maailma muuttuu seuraavan vuoden aikana merkittävällä tavalla. Hän saa huippusalaisen tehtävän, jonka sisältö on epäselvä. Rahabisnekseen se tuntuu liittyvän. Tehtävä on niin arkaluontoinen, että sitä tutkimaan pyydettiin virallisen rikosten tutkijakoneiston ulkopuolinen huippuluotettava henkilö Kalle Suominen.

Kirja kertoo siitä, miten Suominen löytää rikollinen rahabisneksen ja että miten sen Euroopan laajuiset lonkerot ujuttautuvat kokeneiden vuorineuvosten uuden suomalaisen metsäbisneksen rahoittajaksi. Miten tässä leikissä käy, selviää kirjan sivuilta.

Jännitysromaaniin kuuluu myös fiktiivinen (kuvitteellinen) osuus, niin myös tähän kirjaan. Se luo mielenkiintoisen elementin lukijalle miettiä sitä mikä on totta ja mikä kuvitteellista totta. Kirjailija haastaa lukijan pohtimaan itse asiaa tavanomaista jännitysromaania syvemmin.

Syntyykö Suomeen uusi metsäinnovaatio?