Salainen Helsingin matka

Maisteri Kalle Suominen laittoi huolellisesti mustaan nahkalaukkuun valtion leimalla varustetun kirjeen, jossa Salpo pyytää häntä saapumaan kokoukseen Helsinkiin. Tilaisuus on luokiteltu kaikilta osin erittäin salaiseksi. Jopa niin salainen, että matkustaminen Jyväskylästä pääkaupunkiin määrättiin toteuttamaan poikkeuksellisin toimenpitein. Kukaan ei ei saa tunnistaa maisteria. 

Suominen lähtee matkalle Petäjäveden Halkokankaan uudesta kodista. Kaija -vaimo oli jo aikaisemmin mennyt työhönsä keskussairaalaan. Hän on lastentautiosaston ylilääkäri. Nyt päivystysvuorossa.

Kaija Suominen on tottunut siihen, että Kalle joutuu aina silloin tällöin lähtemään työmatkalle, jonnekin, jota hän ei tiedä. Kalle kyllä jättää jonkinlaisen viestin. Tänään hän jätti Kaijan yöpöydälle pienen kultakuorisen herätyskellon merkiksi siitä, että jonnekin on lähdetty.

Tälle matkalle Kalle joutuu pukeutumaan toisten tunnistamattomaksi. Lyhyen harmahtavan tukkansa päälle hän laittaa mustahiuksisen peruukin. Se on niin sanottu nuorisomalli, jonka hiukset ulottuvat takana melkein olkapäälle saakka. Lisäksi hän laittaa paksusankaiset silmälasit. Normaalioloissa Kalle ei tarvitse laseja, joten nekin muuttavat ulkonäköä ja heikentävät hänen tunnistamista.

Kun Kalle pukeutuu vielä nuorison suosimaan ketjuasuun, niin kukaan ei sen jälkeen tunnista häntä maisteri Kalle Suomiseksi.

Aamulla Suominen ajaa autonsa Jyväskylän Agoran parkkihalliin. Samaan aikaan sinne kaartaa ruskea Opel Astra farmari. Autossa on hyvin tummiksi tummennetut lasit. Auton ulkopuolelta ei sisällä olevia voi mitenkään tunnistaa. Ei edes tuulilasin läpi.

Haastemieheltä kirje valtion leimalla

Kalle Suominen on juuri vastaanottanut haastemieheltä Suomen valtion leimalla varustetun kirjeen. Siinä salainen turvallisuusviranomainen (Salpo =salainen poliisi) pyytää Suomista saapumaan Helsinkiin maanantaina. Saatu kirje sisältöineen on pidettävä kaikilta salassa.

Kalle Suominen ei hätkähdä kirjettä, koska hän on saanut samanlaisia ennenkin. Tällaiset kirjeet ovat tähän saakka liittyneet vaativiin ja salaisiin tehtäviin.

Mistähän nyt on kysymys, pohtii Suominen ja istahtaa mietteliäänä työtuolilleen.

Tästä se alkaa

Hyvät lukijat.

Tämän jännitysromaanin ratkaisut eivät selviä lukemalla ensimmäiseksi kirjan viimeiset viisi sivua. Ei, vaan kirja on luettava kokonaan, koska tarinat ja niiden ratkaisut rakentuvat ja ratkeavat eri vaiheissaan.

Kirjan punainen lanka kertoo maisteri Kalle Suomisen selvitystyöstä rehellisen ja petollisen bisneksen kietoutumisesta toisiinsa kohtalokkaalla tavalla.

Salapoliisi maisteri Kalle Suomisen maailma muuttuu seuraavan vuoden aikana merkittävällä tavalla. Hän saa huippusalaisen tehtävän, jonka sisältö on epäselvä. Rahabisnekseen se tuntuu liittyvän. Tehtävä on niin arkaluontoinen, että sitä tutkimaan pyydettiin virallisen rikosten tutkijakoneiston ulkopuolinen huippuluotettava henkilö Kalle Suominen.

Kirja kertoo siitä, miten Suominen löytää rikollinen rahabisneksen ja että miten sen Euroopan laajuiset lonkerot ujuttautuvat kokeneiden vuorineuvosten uuden suomalaisen metsäbisneksen rahoittajaksi. Miten tässä leikissä käy, selviää kirjan sivuilta.

Jännitysromaaniin kuuluu myös fiktiivinen (kuvitteellinen) osuus, niin myös tähän kirjaan. Se luo mielenkiintoisen elementin lukijalle miettiä sitä mikä on totta ja mikä kuvitteellista totta. Kirjailija haastaa lukijan pohtimaan itse asiaa tavanomaista jännitysromaania syvemmin.

Syntyykö Suomeen uusi metsäinnovaatio?

Tulevia tapahtumia

Tapahtumia ei löytynyt